joi, 27 martie 2014

ANCOM va începe să evalueze calitatea serviciilor de acces la internet Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Autoritatea de reglementare în comunicaţii va măsura calitatea serviciilor de acces la internet prin intermediul unei platforme specializate, care va fi lansată în vară, a declarat marţi preşedintele instituţiei, Cătălin Marinescu.

Platforma va fi furnizată de societatea Industrial Software Sibiu, contractul, în sumă de 2,4 milioane de lei, TVA inclusă, fiind câştigat prin licitaţie.

Cu o durată de 6 luni, contractul presupune furnizarea şi implementarea unei platforme informatice pentru măsurarea calităţii serviciului de acces la internet, prin livrarea de echipamente hardware şi software şi prestarea serviciilor aferente.

Potrivit ANCOM, prin intermediul platformei, utilizatorii vor avea posibilitatea să verifice viteza conexiunii la internet şi să compare rezultatele obţinute de diferiţi furnizori de servicii de acces la internet sau calitatea diferitelor conexiuni ale aceluiaşi furnizor de servicii de acces la internet.

De asemenea, utilizatorii vor putea testa prin intermediul platformei parametrii de calitate precum viteza de transfer a datelor, întârzierea de transfer a pachetelor de date, variaţia întârzierii de transfer a pachetelor de date şi rata pierderii de pachete de date.

Prin intermediul platformei informatice va fi testată calitatea serviciului între echipamentul terminal al utilizatorului final şi un server de test amplasat într-un nod de tip internet interexchange.

În plus, platforma va fruniza ANCOM date pentru realizarea unor statistici şi a unor rapoarte privind calitatea serviciului de acces la internet oferit clienţilor de furnizorii din România.

Finanţarea va fi asigurată din surse proprii ale Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).



Niciun comentariu: