duminică, 16 martie 2014

Imagini de cosmar duminica dupa-amiaza in Vama Bors, la cateva sute de metri de punctul de control de la iesirea din tara.

Un TIR cu remorca a fost cuprins instantaneu de flacari mari si, din cauza rafalelor puternice de vant, valvataile au cuprins cu repeziciune si un alt camion parcat langa autotren.
Cu un curaj uluitor, soferul camionului s-a urcat la volan si a plecat cu el in flacari, doar ca sa-si salveze marfa.
A reusit sa decupleze cabina de remorca la limita, dar in timp util sa se salveze si sa nu arda de viu ca o torta.
Alarma s-a dat duminica dupa-amiaza: in imaginile surprinse de un martor se vede cum in vecinatatea celor doua camioane care ard se afla, la 50 de metri, doua benzinarii. Teama de
o nenorocire i-a cuprins pe toti cei aflati in preajma. Pompierii au ajuns la cateva minute dupa ce primul TIR a luat foc.
Soferul TIR-ului cuprins de flacari spune ca se afla in cabina cand a auzit o bubuitura puternica.
Omul nu a reusit sa faca nimic, iar valvataia s-au extins rapid la un alt camion aflat alaturi. Soferul acestuia isi cumpara rovigneta, cand si-a vazut masina arzand. Incarcatura era prada sigura: ata pentru confectii si materiale textile.
Disperat, omul facut un gest extrem, in speranta nebuna ca o sa-si salveze marfa. S-a urcat in camion si a plecat cu el in flacari, incercand sa il indeparteze de masina care deja
ardea puternic. Era sa moara ars de viu si abia a mai apucat sa decupleze remorca, aproape distrusa, si sa sara din masina.
Ancheta incendiului este in plina desfasurare. Intre timp,
circulatia a fost blocata pe sensul de iesire din tara mai multe ore, iar cozile de masini s-au intins pe cativa kilometri.

Niciun comentariu: