duminică, 16 martie 2014

Firmele de la Târgul de Turism din Capitală, controlate de Inspecţia Muncii. Patronatele dezaprobă controalele: Ne-au făcut să părem evazionişti

Inspectorii de muncă din Bucureşti fac controale, sâmbătă, la Târgul de Turism organizat la Romexpo, verificând printre altele dacă reprezentanţii firmelor prezente la standuri au contracte de muncă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din rândul expozanţilor. Patronatele din turism dezaprobă controalele, susţinând că aceste acţiuni i-au făcut pe cei din domeniu să pară evazionişti în ochii clienţilor veniţi să cumpere vacanţe.

Controalele vizează şi plata orelor suplimentare, respectiv dacă personalul aflat la standuri este remunerat şi pentru zilele lucrate în weekend, au mai precizat sursele citate, potrivit cărora aceasta este prima ediţie a evenimentului la care se fac astfel de verificări.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) al Municipiului Bucureşti, Constantin Bujor, a confirmat faptul că se fac controale, precizând că acestea au început în urmă cu câteva zile şi sunt "de rutină", iar astfel de acţiuni au avut loc şi la ediţii precedente ale evenimentului.

La controale participă şi inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Ciprian Dragomir, precum şi alţi "opt-nouă" inspectori de la ITM Bucureşti, a mai precizat Bujor.

Niciun comentariu: